четверг, 1 декабря 2022 г.

Який виноград посадити. Порівняння сортів. Вип.9

Порівняння сортів і нових форм винограду корисне для тих хто шукає відповідь на питання: „Який сорт винограду посадити?‟, та ще і щоб була смачна ягода.
У відео „Який виноград посадити. Порівняння сортів винограду. Вып.8‟ показана збірка фільмів опублікованих раніше на каналі „Виноград і сад на дачі‟. На фото нижче показані деякі сорти і форми винограду, порівняння яких проводяться в фільмі, а самі: 


Фото 1. Виноград Рубіновий юбілей селекції Крайнова В.М. відрізняється нарядними гронами з крупною ягодою чудового мускатного смаку. Для Полтави це осінній виноград. Дозріває в середині вересня. 


Фото 2. Виноград Дюжина селекції Китайченко А.И. відрізняється підвищеною морозостійкістю (-25º), дуже великими нарядними гронами, більш 1000 г і крупними ягодами, більш 20 г приємного мускатного смаку. 


Фото 3. Грони шикарних перспективних форм с крупними червоними ягодами шикарного смаку, а саме: виноград Подарок Ірині, Дубовський розовий і Дюжина. 


Фото 4. Ягода винограду Дубовський розовий. Оригінальна, у вигляді перчика форма ярко-червоного кольору, від чого грони на сонці особливо нарядні.
Далі показані фото цікавих форм осіннього винограду з синьою і чорною великою ягодою прекрасного смаку. Для проявлення своїх якостей кущі цих сортів повинні накопичити достатньо старої деревини. 


Фото 5. Ягоди винограду Алвіка і Веліка. По довжині ці ягоди майже рівні, але по вазі значно відрізняються за рахунок форми. 


Фото 6. Грони винограду Веліка із Болгарії і Алвіки селекції Калугіна В.М. виглядають привабливо. Прекрасний виноград, але є і недоліки: ягоди Алвіки при транспортування грон можуть осипатися, а Веліки схильні до сонячних опіків. 


Фото 7. Виноград Алвика, Матадор и Чорний кристал здатні при певній агротехніці порадувати виноградаря ягодами вагою до 30 г і більше. 


Фото 8. Ягоди винограду Алвіка, Матадор і Чорного кристалу по довжині, але мають різну вагу. 

Всі фото приведені вище зроблені на винограднику Олександра Гергеля та його сусіда (Дюжина) в місті Полтава в період з 2018 по 2021 роки при запису відео-оглядів про ці форми і сорти.

Виходячи із сказанного вище, трудно відповісти на питання: „Який виноград посадити?‟. Всі форми винограду хороші, перспективні і гідні вирощування, але вибір кожен повинен зробити сам. 

 Купить саджанці або живці (чубуки) можна у Олександра Гергеля. Моб. тел. для замовлення +38 (050) 18-38-048, +38 (097) 067-42-45. 

Рекомендую також подивитися наступні публікації: 



Комментариев нет:

Отправить комментарий