суббота, 3 декабря 2022 г.

Який виноград посадити. Порівняння сортів. Вип.2

Порівняння сортів винограді і нових форм цікаве для тих хто шукає відповідь на питання: „Який виноград посадити?‟, та ще і щоб була смачна ягода.
У відео „Какой виноград посадить. Сравнение сортов винограда. Вып.2‟ показана збірка фільмів опублікованих раніше на каналі „Виноград и сад на даче‟. На фото нижче показані деякі сорти і форми винограду, порівняння яких проводиться у фільмі, а саме: 


Фото 1. Виноград Пам’яті учителя, Талдун і Еверест. Пам’яті учителя дозріває в Полтаві на початку серпня, за ним Талдун, а потім і Еверест. Талдун може зберігатися на кущах до заморозків, а у Евересту сама крупна ягода. 


Фото 2. Виноград Альянс, Атос и Шарада UA – форми ультрараннього строку дозрівання. В Полтаві дозріває в кінці липня – на початку серпня. 


Фото 3. Виноград Ромбик – самий ранній виноград с чорною ягодою. В Полтаві дозріває в кінці липня, а через тиждень підійде і Бруно, який відрізняється високою урожайністю і надійністю. 


Фото 4. Виноград Біла скала, Богатяновский і Синдикат – форми з великою білою ягодою приємного гармонічного смаку з шикарним мускатом. Дозрівають майже одночасно в кінці серпня – початку вересня. 


Фото 5. Виноград Рембо – нарядні крупні грони, великі ягоди шикарного гармонічного смаку. Дозріває в Полтаві в кінці серпня. Прекрасно тримає навантаження, робоча конячка.

Далі показані фото шедеврів в плані надійності плодоношення. Величини грон, ягід, а також їх смакових гідностей. Білі ягоди з шикарним мускатним смаком. Окрашені ягоди без мускатів мають шикарний смак із-за якого, а також зовнішнього вигляду грон нікого не залишать байдужим. 


Фото 6. Виноград Чорний кристал – робоча конячка з великими гронами і крупними ягодами приємного гармонічного смаку. Дозріває слідом за Рембо. Супер виноград. 


Фото 7. Виноград Хелена и Спонсор – смаколики, шикарні мускати над раннього строку дозрівання, претенденти на звання еталонів мускатного смаку. Нарядні грони і крупні ягоди. 


Фото 8. Ягоди осіннього винограду Алвика із групи самих крупних ягід. Окремі екземпляри достигають ваги більше 30 г. 


Фото 9. Виноград Посланник осінній шедевр селекції Калугіна В.М. В Полтаві дозріває у вересні. Відрізняється великими гронами (окремі більші 2 кг) і великою ягодою (більше 20 г) якщо грони були проріджені. 

 Всі фото, приведені на цьому посту, зроблені на присадибному винограднику Олександра Гергеля та його сусіда в місті Полтава в період з 2018 по 2021 роки при запису відео-оглядів про ці форми і сорти.
Клімат Полтави, грунти на ділянці (суглинок з глибоким заляганням грунтових вод) прекрасно підходять для вирощування сортів і форм винограду, показані у відео. Виноградники Гергеля и його сусіда поливні. Агротехніка на висоті. Своєчасно проводяться зелені операції, кущі обробляються пестицидами для захисту від хвороб і шкідників, проводяться кореневі і позакореневі підживлення. 

Порівняння цих форм винограду, дивіться у відео на ►YouTube.  В ньому показані наступні сорти і форми винограду: Бруно, Ромбик, Альянс, Атос, Шарада UA, Пам’яті учителя, Талдун, Еверест, Біла скала, Синдикат, Богатяновський, Спонсор, Хелена, Алвика, Рембо, Торнадо, Посланник, Торнадо, Чорний кристал.
Виходячи із сказаного вище, трудно відповісти на питання: „Який виноград посадити?‟. Всі форми винограду хороші, перспективні і гідні вирощування, але вибір кожен повинен зробити сам. 

Купити саджанці або живці (чубуки) можна у Олександра Гергеля. Моб. тел. для замовлення +38 (050) 18-38-048, +38 (097) 067-42-45. 

Рекомендую також подивитися наступні публікації: 

 
 

Комментариев нет:

Отправить комментарий