воскресенье, 27 ноября 2022 г.

Покращуємо врожай. Застосування Флорона. Проріджування грон. Вип.15

Застосування Флорона, стимулятора цвітіння, проріджування грон вистриганням частин зав’язі або застосування гібереліна дозволяє покращити урожай винограду.
У відео „Покращуємо врожай. Застосування Флорона. Проріджування грон. Вип.15‟ показана збірка фільмів опублікованих раніше на каналі „Виноград і сад на дачі ‟ о прийомах, які дозволяють значно покращити урожай. На фото нижче показані грони і ягоди винограду Фуршетний, селекції Загорулько В.В. і виноград Посланник, селекції Калугіна В.М. при вирощуванні яких застосовувались прийоми по покращенню врожаю. 


Фото 1. Грона винограду Фуршетний селекції Загорулько В.В. Флорон надав позитивну дію на грони. Всі ягоди крупні, рівного розміру. Без застосування стимулятора Флорон грони у О.Гергеля були рідкі, ягоди дрібні по розміру і різної величини. 


Фото 2. Ягода винограду Фуршетный. Вага більше 21 г. 


Фото 3. Грона винограду Фуршетный, через місяць після цвітіння. На цій формі винограду суцвіття оброблялись стимулятором цвітіння Флорон за тиждень до цвітіння.

Далі показані фото грон і ягід винограду Посланник в процесі вирощування яких застосовувались прийоми по покращенню врожаю методом стрижки грон зразу після зав’язі ягід. 


Фото 4. Щільна грона винограду Посланник, селекції Калугіна В.М., урожаю 2020 року з вистриганням ягід до 30% на початку дозрівання. 


Фото 5. Грони винограду Посланника до (зліва) і після розрідження вистриганням частини ягід, сектора, одного ряду по вертикали вздовж всієї грони, близько 50%. Виконується прорідження після зав’язі ягід в стадії горошини. 


Фото 6. Грони винограду Посланник в яких суцвіття проріджувались секторіально. Консистенція м’якоті м’ясиста-соковита. 


Фото 7. Ягоди винограду Посланник масою більше 23г отримані як результат секторіального розрідження грони. Консистенція м’якоті м’ясиста-соковита, шкірка при їді не відчувається. 

 Всі фото винограду зроблені на винограднику Олександра Гергеля в місті Полтава в період з 2018 по 2021 рік при запису відео-оглядів про форми винограду і застосуванню методів покращенню врожаїв.
Клімат Полтави, ґрунти на ділянці (суглинок с глибоким заляганням ґрунтових вод) чудово підходять для вирощування сортів и форм винограду, показаних у відео. Виноградники Гергеля і його сусіда поливні. Агротехніка на висоті. Своєчасно проводяться зелені операції, кущі обробляються пестицидами для захисту від хвороб і шкідників, проводяться кореневі і позакореневі підживлення. 

 Як виконуються ці методи покращення урожаю, дивіться відео на ►YouTube.  

В цю збірку ввійшли раніше опубліковані наступні відео: 
1. „Флорон применение. Виноград после завязи. Виноград 2018‟. 
2. „Виноград 2018. Виноград Фуршетный. Отзыв о винограде‟. 
3. „Завязь винограда после применения Флорона. Виноград 2019‟. 
4. „Новый виноград Посланник от Калугина В.М. Отзыв о винограде‟. 
5. „Прореживаем гроздья винограда. Улучшение урожая‟. 
6. „Зреют: виноград Торнадо и виноград Посланник. Виноград 2021‟. 
7. „Крупные ягоды. Виноград Посланник и Торнадо. Виноград 2021‟.
Звичайно, застосування додаткових прийомів дає можливість не тільки покращити якість урожаю, а й збільшити його кількість, оскільки збільшується вага ягід и грон. Купити саджанці та чубуки можна у Олександра Гергеля. Моб. тел. для замовлення +38 (050) 18-38-048, +38 (097) 067-42-45. 

Рекомендую також подивитись наступні публікації: 


Комментариев нет:

Отправить комментарий