суббота, 3 декабря 2022 г.

Який виноград посадити. Порівняння сортів. Вип.7

Порівняння сортів і нових форм корисно для тих хто шукає відповідь на питання: „Який виноград посадить?‟, та ще була смачна ягода і великі грона.
У відео „Какой виноград посадить. Сравнение сортов винограда. Вып.7‟ показана збірка фільмів опублікованих раніше на каналі „Виноград и сад на даче‟. На фото нижче показані деякі сорти і форми винограду, порівняння яких проводиться у відео, а саме: 


Фото 1. Виноград селекції Павловського Е.Г.: Пам’яті Буйненко і(червоний вгорі зліва), Байконур, Спонсор и Еверест (внизу справа) 


Фото 2. Виноград селекції Павловського Е.Г.: Карнавал, Озон, Сенатор і Пам’яті учителя. В Полтаві самим першим дозріває Пам’яті учителя і Озон в середині серпня, а останнім Еверест – в кінці серпня – на початку вересня. 


Фото 3. Виноград Адмірал селекції Бурдака А.В. В Полтаві дозріває на початку серпня. 


Фото 4. Ягоди в розрізі винограду Пам’яті Буйненко (зліва) і Пам’яті учителя (справа). Ягода Пам’яті Буйненко подвійна. Дуже рідкісний сюрприз запилення.

Далі показані фото шедеврів в плані розмірів ягід, їх смаку, а також надійності плодоношення. Для проявлення своїх гідностей кущі цих сортів повинні набрати достатньо старої деревини. 


Фото 5. Ягоди винограду Пам’яті Буйненко селекції Павловського Е.Г. і Рембо селекції 
Калугіна В.М. Вага однакова, але строки дозрівання, окрас і смак різні. Спочатку дозріває Пам’яті Буйненко, а потім через пару тижнів і Рембо в третій декаді серпня. 


Фото 6. Виноград Рембо. Частина грони більше 1000 г. Супер виноград. 


Фото 7. Ягоди знаменитого своїми розмірами і смаком винограду Алвіка із групи самих крупних. Окремі екземпляри досягає ваги більше 30 г. 

Всі фото, приведені на цьому посту, зроблені на присадибному винограднику Олександра Гергеля та його сусіда в місті Полтава в період з 2018 по 2021 роки при запису відео-оглядів про ці сорти і форми.
Клімат Полтави, грунти на ділянці (суглинок з глибоким заляганням грунтових вод) прекрасно підходять для вирощування сортів і форм винограду, показані у відео. Виноградники Гергеля и його сусіда поливні. Агротехніка на висоті. Своєчасно проводяться зелені операції, кущі обробляються пестицидами для захисту від хвороб і шкідників, проводяться кореневі і позакореневі підживлення. 

Порівняння цих форм винограду, дивіться у відео на ►YouTube.  
В ньому показані наступні сорти і форми винограду: Алвика, Адмірал, Байконур, Біла скала, Карнавал, Каталония, Озон, Пам’яті учителя, Рембо, Сенатор, Синдикат, Еверест, Торнадо, Чорний кристал.

Виходячи із сказаного вище, трудно відповісти на питання: „Який виноград посадити?‟. Всі форми винограду хороші, перспективні і гідні вирощування, але вибір кожен повинен зробити сам. 

Купити саджанці або живці (чубуки) можна у Олександра Гергеля. Моб. тел. для замовлення +38 (050) 18-38-048, +38 (097) 067-42-45. 

Рекомендую також подивитися наступні публікації: 

 
 

Комментариев нет:

Отправить комментарий