среда, 30 ноября 2022 г.

Нові форми винограду. Вип. 10

Порівняння нових форм сортів і форм винограду корисне для тих хто шукає відповідь на питання: „Який виноград посадити?‟, та ще щоб ягода була смачна.
У відео „Нові форми винограду. Вип. 10‟ показана збірка фільмів опублікованих раніше на каналі „Виноград і сад на дачі‟. На фото нижче показані деякі сорти і форми винограду, порівняння яких проводиться у відео, а саме: 


Фото 1. Виноград Артек селекції Гусева С.Е. відрізняється нарядними гронами с крупною ягодою чудового гармонічного смаку. Для Полтави це осінній виноград. Дозріває в першій половині вересня. 


Фото 2. Ягоди винограду Артек дуже крупні і на сигнальному плодоношенні їх вага була більше 20 г. 


Фото 3. Безнасінний виноград Арарат, кишмиш із США. Грони 400 – 600 г. 



Фото 4. Ягода безнасінного винограду Арарат в розрізі. Рудименти відсутні, 1-ий клас безнасінності.

Далі показані фото цілком цікавих форм винограду з крупною окрашеною ягодою прекрасного смаку. Для проявлення своїх якостей кущі цих сортів повинні набрати достатньо старої деревини. 


Фото 5. Виноград Урум селекції Балабанова А.Ф. ранній, визріває в Полтаві в кінці вересня. 


Фото 6. Ось такої ваги ягоди винограду Урум, більше 13 г. 


Фото 7. Виноград Розмалин в тіні не показує всієї своєї красоти. Названий цей виноград по окрасці, а саме розо-малиновий. 



Фото 8. Яскраві, крупні ягоди винограду Динька роблять грони по особовому нарядними. Крім того, вони шикарного мускатного смаку з м’ясисто-соковитою хрусткою м’якоттю і з шкіркою, що з’їдається. 

Всі фото приведені вище зроблені на винограднику Олександра Гергеля або його сусіда (Розмалин) в місті Полтава в період з 2018 по 2021 роки при запису відео-оглядів про ці форми і сорти.

Клімат Полтави, ґрунти на ділянці (суглинок с глибоким заляганням ґрунтових вод) прекрасно підходять для вирощування сортів і форм винограду, показані у відео. Виноградники Гергеля і його сусіда поливні. Агротехніка на висоті. Своєчасно проводяться зелені операції, кущі обробляються пестицидами для захисту від хвороб і шкідників, проводяться кореневі і позакореневі підживлення. 

Порівняння і огляд цих форм винограду, дивіться у відео на ►YouTube.  

В ньому показані наступні сорти і форми винограду: Алвика, Велика, Дюжина, Матадор, Чорний кристал, Рубіновий юбілей, Клубничний.
Виходячи із вищесказаного, трудно відповісти на питання: „Який виноград посадить?‟. Всі форми хороший виноград, перспективні і достойні вирощування, але кожен повинен вибір зробити сам. Купити саджанці або живці (чубуки) можна у Олександра Гергеля. Моб. тел. для замовлення +38 (050) 18-38-048, +38 (097) 067-42-45. 

Рекомендую також подивитись наступні публікації: 



Комментариев нет:

Отправить комментарий