пятница, 2 декабря 2022 г.

Який виноград посадити. Порівняння сортів. Вип.8

Порівняння сортів і нових форм винограду корисно для тих хто шукає відповідь на питання: „Який виноград посадити?‟, щоб ягоди були великі і смачні, а грони крупні.
У відео „Какой виноград посадить. Сравнение сортов винограда. Вып.8‟ показана збірка фільмів опублікованих раніше на каналі „Виноград и сад на даче‟. На фото нижче показані деякі сорти і форми винограду, порівняння яких проводиться у фільмі, а саме: 


Фото 1. Виноград Огненний селекції Калугіна В.М. відрізняється нарядними гронами з яскраво-червоною ягодою на сонці. 


Фото 2. Виноград кишмиш Велетень селекції Писанки О.М. відрізняються крупними безнасінними ягодами (12 г) приємного гармонічного смаку. Окремі ягоди досягають ваги 18 г, але з кісточками. 


Фото 3. Ягоди винограду кишмиш Велетень в розрізі. 1 клас безнасінності. Немає ні рудиментів ні насіння. 


Фото 4. Якушенко В.Е. і грони винограду Лора/Флора. Любимий сорт Василя Евдокимовича. Вирощує його більше 30 років.

Далі показані фото цілком цікавих форм в плані розміру ягід, їх смаку, а також надійності плодоношення. Для проявлення своїх гідностей кущі цих сортів повинні набрати достатньо старої деревини. 


Фото 5. Виноград Еверест селекції Павловського Е.Г. відрізняється дуже крупною, більше 20 г ягодою і відмінним смаком з легким мускатом. 


Фото 6. Виноград Гурман ранній селекції Крайнова В.М. має функціонально жіночу квітку, але запилюється завжди добре. Крупні грони і ягоди шикарного смаку, плюс ранній строк дозрівання зробили йому відмінну репутацію. 


Фото 7. Ягоди винограду Гурман ранній достатньо крупні приємного, гармонічного смаку з шикарним мускатом. 


Фото 8. Грона безнасінного винограду Аттика із Греції. Крупні ягоди (5-6 г) прекрасного гармонічного смаку і крупні грони роблять цей сорт привабливим для вирощування. 

Фото 4 и фото 8 зроблені на винограднику Якушенка В.Е в селі Мачухи Полтавського району, а інші – на присадибному винограднику Олександра Гергеля та його сусіда в місті Полтава в період з 2018 по 2021 роки при запису відео-оглядів про ці форми і сорти.
Клімат Полтави, грунти на ділянці (суглинок с глибоким заляганням грунтових вод) прекрасно підходять для вирощування винограду, показаного у відео. Виноградники Гергеля и його сусіда поливні. Агротехніка на висоті. Своєчасно проводяться зелені операції, кущі обробляються пестицидами для захисту від хвороб і шкідників, проводяться кореневі і позакореневі (по листу) підживлення. 

 Порівняння і огляд цих форм винограду, дивіться у відео на ►YouTube
 
В ньому показані наступні сорти і форми винограду: Лора/Флора, Ландиш, Аркадія, Юпітер к-ш США, Еверест, Прима, Огненний, Мускат медовий.

Виходячи із вищесказаного, трудно зробити вибір. Всі форми хороший виноград, перспективний і гідний вирощування, але вибір кожен повинен зробити сам. Купити саджанці або живці (чубуки) можна у Олександра Гергеля. Моб. тел. для замовлення +38 (050) 18-38-048, +38 (097) 067-42-45. 

Рекомендую також подивитися наступні публікації: 
 

Комментариев нет:

Отправить комментарий