суббота, 3 декабря 2022 г.

Який виноград посадити. Порівняння сортів. Вып.4

Порівняння сортів винограді і нових форм цікаве для тих хто шукає відповідь на питання: „Який виноград посадити?‟, та ще і щоб була смачна ягода.
У відео „Какой виноград посадить. Сравнение сортов винограда. Вып.4‟ показана збірка фільмів опублікованих раніше на каналі „Виноград и сад на даче‟. На фото нижче показані деякі сорти і форми винограду, порівняння яких проводиться у відео, а саме: 


Фото 1. Виноград Бешевский селекції Балабанова А.Ф. Над ранній, дозріває в середині серпня. 


Фото 2. Суцвіття винограду Бешевский в розпалі цвітіння. 


Фото 3. Лист винограду Бешевский. 


Фото 4. Виноград Талдун селекції Гречко М.А. Дозріває в середині серпня і може висіти на кущах без порчі до осінніх заморозків. 


Фото 5. Ягоди винограду Талдун бувають оригінальної форми. 


Фото 6. Виноград Байконур селекції Павловського Є.Г. Ранній, дозріває в середині серпня, високоврожайний і надійний. 


Фото 7. Ягоди винограду Байконур крупні і дуже смачні. Грони можуть довго зберігатися на кущах. 


Фото 8. Коронка пагона винограду Дубовський розовий. 


Фото 9. Половинка ягоди винограду Дубовський розовий під час дегустації 8 серпня 2019 р. В Полтаві дозріває на початку серпня. 


Фото 10. Виноград Дубовський розовий селекції Гусева С.Е. Нарядні грони, крупні оригінальної форми ягоди чудового гармонічного смаку. 


Фото 11. Ягода винограду Пам’яті Буйненко шикарного мускатного смаку, хрустка, м’ясисто-щільна. Один із самих смачних виноградів, але ягоди можуть лопаться, що є єдиним недоліком цієї форми винограду. 


Фото 12. Виноград Пам’яті Буйненко. Над ранній, в Полтаве визріває на початку серпня. 

Всі фото, приведені на цьому посту, зроблені на присадибному винограднику Олександра Гергеля та його гарного сусіда в місті Полтава в період з 2018 по 2021 роки при запису відео-оглядів про ці форми і сорти.

Клімат Полтави, грунти на ділянці (суглинок з глибоким заляганням грунтових вод) прекрасно підходять для вирощування сортів і форм винограду, показані у відео. Виноградники Гергеля и його сусіда поливні. Агротехніка на висоті. Своєчасно проводяться зелені операції, кущі обробляються пестицидами для захисту від хвороб і шкідників, проводяться кореневі і позакореневі підживлення. 

Порівняння цих форм винограду, дивіться у відео на ►YouTube.  
В ньому показані наступні сорти і форми винограду: Байконур, Бешевский, Талдун, Дубовський розовий, Еверест, Чорний кристал, Пам’яті Буйненко, Подарок Ірині, Карнавал, Рубіновий юбілей, Алвика, Матадор.
Виходячи із сказаного вище, трудно відповісти на питання: „Який виноград посадити?‟. Всі форми винограду хороші, перспективні і гідні вирощування, але вибір кожен повинен зробити сам. 
Купити саджанці або живці (чубуки) можна у Олександра Гергеля. Моб. тел. для замовлення +38 (050) 18-38-048, +38 (097) 067-42-45. 

Рекомендую також подивитися наступні публікації: 

 
 
 

Комментариев нет:

Отправить комментарий