Виноград Клубничний селекції Шаповалова В.Д. відмінний вибір столової форми з ягодою карамельного смаку і підвищеною стійкістю до морозу.
Купити кореневласні саджанці винограду вищого сорту с розвитою кореневою системою і пагонами до 1 м, які можна використати для чубуків, можна у Олександра Гергеля в Полтаві. Моб. тел. +38 (050) 18-38-048, +38 (097) 067-42-45. Ціна договірна. Пересилка Новою поштою тільки в Україні.
Грони винограду Клубничний, великі, середньощільні і по формі можуть бути як конічної так і циліндричної форми (см. фото 1), а також и кулеподібні (см. фото 2). Ягоди показані на фото 3 і фото 4, а брунька, що розпускається на фото 5.
Фото 1. Виноград Клубничний. Дві грони на одному пагоні. 04-09-2020 г.
Фото 2. Урожай 2020 винограду Клубничний станом на 22-08-2020г.
Фото 3. Зважування ягоди винограду Клубничний
Фото 4. Половинка розкушеної ягоди винограду Клубничний
Фото 5. Пагін винограду Клубничний на початку росту
Характеристики цієї форми винограду із Інтернету:
КЛУБНИЧНЫЙ селекції Шаповалова В.Д. батьківські форми невідомі, але по вигляду вічка, що розпускається можливо зробити висновок, щов його крові присутні ізабельні форми (фото 5). Такий вигляд пагони на початку росту у таких сортів як к-ш Юпітер із США, Лідія та інші.
Строк дозрівання: ранній (105-110 днів).
Сила росту: сильнорослий.
Квітка: обостатева.
Маса грони: 500 – 1000 г.
Вага ягоди: 8-12 г.
Розмір ягоди: 30 х 28 мм.
Форма ягоди: овальна.
Окраска ягоди: темно-фіолетовий.
Консистенція м'якоті: м’ясисто-соковита.
Смак ягоди: фруктовий як карамелька.
Стійкість до хвороб: – підвищена.
Стійкість до морозу: -26°С.
(підвищена, можливе вирощування без укриття на зиму)
Лоза визріває добре.
Основне призначення – споживання у свіжому вигляді.
Як видно з фото 1, 2 всі ягоди як калібровані, одного розміру и кольору. Горошение відсутнє повністю, що говорить про гарне запилення суцвіть і зав’язі ягід навіть в несприятливу погоду, яка була в 2020 році. Вага ягід відповідає заявленій в описі і становить близько 8 г (рис.3).
М’якоть м’ясиста-соковита (фото 4), шкірка з’їдається. Смак ягід дуже шикарний і це без перебільшення. Як карамелька с фруктовими і суничними тонами. Не дарма ця форма винограду названа Клубничним.
В порівняні зі всім відомим сортом к-ш Юпитер США виноград Клубничний набагато смачніший і не має присмаку Лідії або Ізабелли. Кісточок при дегустації не виявлено. Загалом то Клубничний заявлений м’яконасінником.
Іншою перевагою форми є підвищена стійкість до грибкових хвороб и морозу (мінус 26ºС). Клубничний, як і к-ш Юпітер із США, вирощувати без укриття на зиму в центральній частині України. А передумови такі є. Двоє виноградарів в Полтаві уже три зими вирощують без укриття на зиму. Тріску ягід не було, оси ягоду не били. Основне призначення врожаю – споживання у свіжому вигляді. Можливо, з нього вийде і шикарний ізюм, але це припущення. Форма нова, потрібно випробувати.
Ось так. Виноград Клубничний – дуже смачний виноград, хороший виноград и його слід вирощувати.
Як виглядає виноград и ягоди, дивіться відео:
- „Вкуснейший виноград Клубничный, карамель. Отзыв о винограде‟, первый урожай 2020 г.;
- „Виноград 2019. Виноград Клубничный. Отзыв о винограде‟, сигналки.
Рендую також подивитися:
Комментариев нет:
Отправить комментарий