суббота, 8 апреля 2023 г.

Препарат 30 Д і Препарат 30 В. Відмінності, призначення, використання

Препарат 30 Д і Препарат 30 В хоча і являються еко–інсекто–акарицидами, однак це різні препарати і відрізняються своєю дією і використанням.
Відмінності препаратів 30 В і 30 Д укладаються в наступному: 
- сировиною і технологією виготовлення; 
- властивостями і виходячи з цього застосуванням. 

Загальне у них те, що їх застосовують для викорінюючих обприскувань по голому стволу наступних шкідників винограду і садових культур, а саме: щитівок (каліфорнійських, ко-матозних), хибнощитівок, тлей (попелиць), листовійок, кліщів, виноградного зудня, черв-ця, медяниць та інш. 


Фото 1. Фото фірмових упаковок Препарату 30 Д (більша об’ємом 5 л, маленька – 0,23л) 


Фото 2. Фото фірмової упаковки Препарату 30 В (об’ємом 0,5 та 0,9 л) 

Обидва препарати отримані в результаті технологічних перетворень в реакторах масел. Препарат 30 В виготовляють із нафтопродуктів, а Препарат 30 Д із рослинних масел (ріпака, сояшника та ін.). 

Другою і головною відмінністю препаратів є те, що 30 В це препарат що висихає за 30-40 діб, а 30 Д – в полімеризується. При попаданні препаратів на шкідників вони обволікають їх плівко. При цьому дія їх різна. Препарат 30 В розчиняє хітинове покриття і шкідник ги-не. Полімерна плівка Препарату 30 Д припиняє доступ кисню і шкідники задихаються.
Препарат 30 В раз’їдає хітинове покриття шкідників активним вуглецем, який є в препа-раті і саме це приводить до його загибелі. 

Плівка Препарату 30 Д полімеризується на протязі декількох годин і шкідники та їх від-кладені яйця задихаються, тобто гинуть. Крім того, плівка утворена препаратом 30 Д за-хищає рослини від проникнення в них різних патогенів.
Проведені іспити Препарату 30Д в Інституті „Магарач‟ в 2009 році і в Інституті ім. С.Е. Таїрова в 2015 році показали, що для 100% загибелі зимуючих стадій кліщів достатньо застосувати розчин концентрацією 2,5%. Для 100% загибелі фітофагів щитівок вже потрі-бна концентрація 3%. Для гарантії загибелі всіх зимуючих стадій перерахованих вище шкідників треба застосувати робочий розчин концентрацією 4%. 

Про результати цих іспитів, а також про результати застосування Препарату 30 Д на дач-ному винограднику в період з 2017 року і по 2021 рік дивіться відео „Искореняющая обработка. Обработка винограда от вредителей‟.  

Препарат 30 Д гарний засіб захисту винограду як инсектоакарацид, а також як прилипач і антитранспірант. 

Дивіться також: 

Комментариев нет:

Отправить комментарий