Виноград Красно-вишневий – великі грони (до 1200 г) і дуже смачні ягоди (12-14 г), гібридна форма надраннього строку дозрівання селекції виноградаря Голуба А.О.
На фото 1, 2 и 3 показані грони винограду Красно-вишневий, а на фото 4 зважування ягоди. Ці грони вирощені Олександром Гергелем в м. Полтава, Україна. Це нова форма винограду селекції Голуба Анатолія Олексійовича.
Фото 1. Грона винограду Красно-вишневий станом на 13 серпня 2022 року. Вже їсти можна але ще не достигла споживчої стадії
Фото 2. Перший сигнальний врожай винограду Красно-вишневий на прищепі пришлого року станом на 13 серпня 2022 р.
Фото 3. Грони винограду Красно-вишневий станом на 2 вересня 2022 року.
Ягоди в стані споживчого достигання, але фізіологічне ще не достигло, кісточки зеленого кольору.
Характеристики винограду Красно-вишневий із Інтернету.
Виноград КРАСНО-ВИШНЕВИЙ
[ – ]
Селекції А.О. Голуба (Україна).
Строк дозрівання: надранній (95-100 днів).
Сила росту: сильнорослий.
Квітка: – .
Маса грон: 600 – 1200 г.
Маса ягід: 12 – 14 г (окремі більше 20 г).
Окраска ягід: яскраво-червона.
Консистенція м’якоті: м’ясисто-соковита, шкірка з’їдається.
Смак ягід: гармонічний.
Цукристість соку (%): – .
Кислотність соку (г/л): – .
Стійкість до хвороб: середня.
Стійкість до морозу: -23 °С (потрібно вкривати).
Форма сильноросла, лоза визріває добре. Строк дозрівання вказаний надранній, але в Полтаві в цьому 2022 році споживчої стиглості достиглі в третій декаді серпня, на рівні такого сорту як Восторг. Форма винограду Ромбік та Шарада UE визріли раніше, а саме до 10 і 13 серпня відповідно.
Перший врожай склав 6 грон (див. фото 2). Пагін прищепи при обрізці восени був оставлений довжиною 16 вічок. Врожай зав’язався тільки на 3 останніх, на інших не було і суцвіть. Це показано у відео: „Виноград Красновишневий. Виноградник Гергеля, Полтава 2022‟, яке було записано 13 серпня.
Грони конічні або без форми, середньої щільності, іноді рихлі, середня маса 900 г.
Фото 4. Зважування ягоди винограду Красно-вишневий 13 серпня 2022 р.
Ягоди овальні, видовжені, великі (12 – 14 г) і дуже великі (більше 20 г). Маса ягід вказана по даним селекціонера Голуба А.О. В Полтаві при першому плодоношенні на прищепі пришлого року отримані ягоди масою 10,7 г.
Смак ягід винограду Красно-вишневий приємний, гармонічний з цікавим сортовим присмаком вишні чи шоколаду. М’якоть соковита-м’ясиста, шкірка з’їдається і при їді не відчувається. Цукристість соку ягід та кислотність ще не досліджена.
Гібридна форма високоврожайна, 20 кг ягід з куща і більше. Транспортабельність і товарність грон дуже високі, вид грон і ягід привабливий для покупців, на ринку реалізується легко.
Окореняемость чубуків хороша, саджанці вийшли потужні, здатні в рік посадки чубуків дати невеликі грони з ягодами нормального розміру (див. фото 5).
Стійкість гібридної форми винограду Красно-вишневий до грибкових хвороб по даним селекціонера Голуба А.О. середня.
Стійкість до морозу – 23˚С и в умовах Полтавщини потребує обов’язкового укриття кущів на зиму.
Для торгівлі ягодами оптимальними являються грони масою 800 – 1000 г. Форма нова, а тому можливо з роками при накопиченні старої деревини грони будуть і більші. Час покаже.
ВИСНОВКИ. Гібридна форма винограду Красно-вишневий – хороший виноград, ринковий, привертає увагу нарядними гронами яскраво-червоного.
Дивіться також ці кущі і грони у відео:
Рекомендую також подивитися:
Комментариев нет:
Отправить комментарий